Categories
Novice

Vse, kar potrebujete od najboljše tiskarne!

V tiskarni najdemo mnoge koristne storitve, ki nam priskočijo na pomoč pri kakšnih službenih opravilih, pa tudi za domačo rabo in za druge namene. Pogosto potrebujemo tiskovine, ki se pripravljajo po naročilu, zato je vedno dobrodošlo imeti na dosegu roke ustrezno ponudbo. Najbolj zadovoljni bomo s tiskarno, ki se našim potrebam dobro prilagodi in ponudi izvrstne rešitve za vsak namen. Omenimo lahko kar nekaj posebnih prednosti, s katerimi se dobra tiskarna vedno izkaže.

Zelo praktična je spletna tiskarna

Dandanes praktično vse opravljamo preko spleta, zato je tudi spletna tiskarna najboljša izbira, če želimo naročiti pripravo takšnih ali drugačnih tiskovin. Pogosto ni potrebe po tem, da bi osebno obiskovali tiskarno, saj lahko svoje naročilo preprosto posredujemo kar preko spleta. Tudi tiskarne se zavedajo, da je to pogosto najboljši pristop, sploh pri kakšnih enostavnih projektih, recimo pri fotokopiranju dokumentov, tisku fotografij in podobnih nalogah v manjših obsegih. Računamo na to, da bo spletna tiskarna to delo odlično opravila, ne da bi imeli kakšne preglavice ali visoke stroške.

Običajno nudijo možnosti naročila preko spleta tudi ugledne tiskarne, ki na ta način odgovorijo potrebam manj zahtevnih naročnikov. Možnost spletnega naročanja ima tudi Birografika Bori, pri tej tiskarni dobimo dodelan vmesnik za oddajanje naročil za raznovrstne tiskovine. Tako lahko kar preko spleta posredujemo tudi kakšno zahtevnejše naročilo, pri katerem pričakujemo več prilagodljivosti pri izvajalcu.

Vsaka spletna tiskarna ima določene prednosti, predvsem pa lahko vedno pričakujemo, da bomo naročilo brez težav oddali kar iz udobja domačega naslanjača. Ker so ti postopki poenostavljeni in pogosto kar avtomatizirani, bomo prihranili veliko časa in truda, pa tudi cene so lahko nižje. Storitve, ki jih nudi spletna tiskarna, zelo dobro odgovarjajo interesom širokega kroga naročnikov, zato so te opcije pri uglednih tiskarnah še kako dobrodošle.

Včasih pa smo vseeno nekoliko bolj zahtevni in se zanimamo za storitve, ki terjajo nekaj več prilagodljivosti. Pri večjih projektih vsekakor pričakujemo osebni pristop, sploh če lahko strokovnjaki pripravijo posebne rešitve glede na naše zahteve. Posebej značilno je to za poslovne in promocijske tiskovine, ki se pripravljajo v večjih serijah.

Možnosti dodatne obdelave, kot je perforacija

Priprava osnovnih tiskovin načeloma ni zelo zahtevna, tudi če potrebujemo več tisoč izvodov. Delo tako ali tako opravlja napredna oprema, ki brez težav opravi tudi bolj zamudno delo. Drugače je, če se zanimamo za posebne možnosti dodatne obdelave, kot je recimo perforacija. Tiskalniki so odlično pripravljeni na tiskanje, pogosto so precej prilagodljivi – z istimi tiskarskimi tehnikami in napravami pogosto lahko pripravljamo raznovrstne tiskovine, recimo dokumente na papirju, nalepke, vizitke, letake, plakate, morda tiskamo celo na tekstil in druge materiale. Ne moremo pa pričakovati, da bo tiskalnik sam poskrbel tudi za dodatno obdelavo, zato se je treba prepričati, če so te opcije sploh na voljo.

Včasih je dodatna obdelava sicer precej preprosta in dejansko so te funkcionalnosti morda že vgrajene v opremo, ki se uporablja za tiskanje. Nenazadnje že boljši pisarniški tiskalniki omogočajo recimo pripravo zloženk. A vseeno hitro naletimo na omejitve, sploh če nas zanima perforacija in podobne možnosti. Za to bo treba dobiti posebno ponudbo, ki jo imajo večje tiskarne.

Načeloma seveda lahko pričakujemo, da bo perforacija pri večjih tiskarjih na voljo, saj gre za dokaj priljubljeno vrsto dodatne obdelave. Uporablja se na poslovnih in promocijskih tiskovinah, predvsem tam, kjer želimo spodbuditi pridobivanje povratnih informacij. Zelo posrečena je lahko perforacija na letakih in plakatih, pa tudi na tiskovinah, ki se objavljajo na oglasnih deskah in drugod. Zato se ta možnost uvršča med najbolj koristne tiskarske storitve, kar bodo zahtevnejši naročniki gotovo s pridom izkoristili.

Perforacija seveda ni edina možnost, tu imamo na voljo še razne druge načine dodatne obdelave. Ti nam omogočajo pripravo domiselnih tiskovin, ki imajo predvsem pri promociji zelo dobre učinke. Prav tako najdemo zanimive rešitve pri pripravi drugega promocijskega materiala, ni se treba omejevati le na letake, plakate in podobne tiskovine.

tiskalnik2

Kaširanje za pripravo promocijskega materiala

Pri pripravi promocijskega materiala moramo pogosto uporabiti veliko mero svoje kreativnosti. Že res, da imamo na voljo razne priljubljene tiskovine, kot so vsestranski letaki, a še zdaleč ne moremo pričakovati, da bomo na ta način že uspeli pritegniti pozornost ciljne publike, ki je stalno na udaru tovrstnih promocijskih sporočil. Da bi naša sporočila res prišla do izraza, bo treba pripraviti bolj učinkovite materiale, pri tem pa nam lahko pomaga kaširanje. 

To je tehnika, pri kateri se motivi tiskajo na površino različnih trdnih materialov, po navadi gre za penaste plošče. Takoj se nam odpre cela vrsta različnih možnosti, saj na ta način dejansko pripravljamo uporabne promocijske izdelke, ne le tiskovine za posredovanje promocijskih sporočil.

Kaširanje je idealno za sejemsko opremo

Tu bomo kaširanje lahko na različne načine dobro izkoristili. Najbolj značilno področje uporabe te tehnike je verjetno sejemska oprema, saj lahko pripravimo zelo domiselne in lepo oblikovane izdelke. Iz kvalitetnih penastih plošč lahko sestavimo celo sejemsko stojnico, lahko pa tudi druge manjše izdelke, na katerih želimo prikazovati svoja promocijska sporočila. Za kar najboljši učinek seveda potrebujemo storitve fleksibilnih tiskarjev, na https://www.birografikabori.si/kopirnica-birografika-bori/ lahko najdemo možnosti, ki se odpirajo na tem področju.

Kaširanje nam omogoča še pripravo kakšnih manjših izdelkov, kot so recimo stojala, držala in podobno. Ti izdelki se pogosto uporabljajo za pospeševanje prodaje v trgovinah in drugih poslovalnicah. Pripravimo lahko zelo atraktivne izdelke, s katerimi bomo gotovo hitro pritegnili pogled svoje ciljne publike, tako da bo promocija na ta način tudi bolj učinkovita. Že res, da je kaširanje lahko nekoliko bolj zahtevno in dražje od priprave osnovnih promocijskih tiskovin, a odpira veliko več možnosti in ponuja boljši učinek v praksi, tako da bomo svojo investicijo dobro izkoristili.

Tu smo sicer pozorni še na druge vsestranske tehnike tiska, ki jih prav tako dobro izkoristimo pri pripravi raznovrstnih promocijskih izdelkov.

Za promocijo je idealen sitotisk

Vsaka tiskarna, ki se ukvarja s promocijskimi izdelki, mora ponujati tudi sitotisk. To je namreč tehnika, ki pri tovrstnih projektih pogosto predstavlja daleč najboljšo možnost za tisk. Je zelo prilagodljiva, predvsem pa cenovno ugodna pri večjih nakladah. Zato je pogosto kar samoumevna izbira in gladko prekosi alternative.

Pri tiskovinah na papirju imamo sicer več dobrih možnosti, pogosto se recimo uporablja tudi offsetni tisk, ki je priljubljen za letake in druge tiskovine v večjih serijah. Bo pa sitotisk gotovo prepričal pri tiskanju promocijskih motivov na druge materiale, tu se izkaže z izredno fleksibilnostjo. Gotovo moramo omeniti možnost priprave promocijskega tekstila, sitotisk je daleč najboljša možnost za promocijske majice in druge tekstilne izdelke. Prepriča z nizko ceno, poleg tega nima kakšnih posebnih omejitev, ki bi jih morali upoštevati.

Kako deluje in koliko stane sitotisk?

Ta tehnika tiska deluje tako, da se pripravijo posebna sita, ki omogočajo nanos posameznih barv na dobro pripravljeno površino. Priprava sit v izhodišču predstavlja dodaten strošek, a to je le enkratna naloga, nato pri dejanskem tiskanju s siti ni več dela. V praksi to pomeni, da za manjša naročila sitotisk ne pride v poštev, saj bo cena za kakšnih 10 ali 20 natisov previsoka. Pri večjih naročilih pa se stroški priprave sit razpršijo, izstopa pa cena tiskanja za vsak natis, treba bo odšteti le nekaj deset centov, tudi pri tiskanju na bolj zahtevne materiale.

Sitotisk je načeloma zelo fleksibilen, moramo pa pripraviti sita, pa tudi površina za tiskanje mora biti ravna in stabilna. Stroški nastanejo pri pripravi sit, za kar bo treba plačati nekaj deset evrov, nato pa je vsak posamezni natis zelo poceni. Pri večjih naročilih, recimo pri več tisoč natisih, postanejo stroški praktično zanemarljivi, vsekakor veliko nižji, kot bi bili pri drugih tehnikah.

Druge prednosti za profesionalno tiskanje

Če iščemo tiskarno za zahtevne projekte, bomo torej pozorni na celo vrsto pomembnih faktorjev. Prepričati se moramo, da je res možno realizirati ideje, ki jih imamo za pripravo brezhibnih tiskovin. Pogosto se zanimamo za kakšne zahtevne naloge, potrebujemo prilagodljive tehnike tiska in morda tudi naknadno obdelavo. A pozorni smo še na druge značilnosti ponudnikov, tudi na tiste, ki nimajo neposredne povezave s samim tiskanjem. 

Pričakujemo recimo, da bo možno za tiskanje pripraviti dovolj podrobno naročilo, torej ne bo treba iskati kakšnih kompromisov. Prilagodljivi tiskarji bodo na podlagi povpraševanja pripravili prave rešitve za vsakega naročnika. Pri kakšnih večjih projektih je to izrednega pomena, saj imamo pogosto kakšne posebne zahteve, ki so ključne za dober učinek tiskovin. 

Poleg tega ne gre le za fleksibilnost pri tiskanju, temveč tudi pri splošnem poslovanju s tiskarji. Ne iščemo ponudbe za najcenejše tiskanje, pozorni smo na druge odlike ponudnikov. Recimo na ugodne možnosti plačila, tudi na možnosti pakiranja in dostave. Pri promocijskem materialu je to lahko kar velik strošek in prinaša tudi mnoge komplikacije, zato moramo na pakiranje in dostavo pravočasno misliti. Dober tiskar se prilagodi vsakemu naročniku in lahko pripravi izvrstne rešitve.

Kako najti tiskarno za brezhibno tiskanje?

Iskanje pravega izvajalca za zahtevne projekte ni mačji kašelj. Upoštevati moramo mnoge faktorje, ki odločajo o končnem zadovoljstvu. Zato se moramo pravočasno prepričati, da brskamo po res verodostojni ponudbi. Omejimo se seveda na ugledne in uveljavljene tiskarje, pri katerih je možno napredno tiskanje. Veliko nam povejo reference, sploh če kje naletimo na njihove izdelke. Nato pa pripravimo povpraševanje in dejansko preverimo, kako dobro se lahko tiskarna prilagodi našim pričakovanjem.