Categories
Novice

To so najboljši prenosniki!

Prenosnik je pomembna naprava, ki nam pomaga pri raznih službenih, študijskih in šolskih opravilih, doma pa je nepogrešljiva za razvedrilo in sprostitev. Z računalnikom iščemo informacije, komuniciramo s prijatelji, nakupujemo, lahko opravljamo tudi svoje delo. 

Zato je pomembno, da imamo najboljši prenosnik, ki se bo pri vseh teh nalogah kar najbolje obnesel. To ni enostavno delo, zato bo tudi izbira precej težka. O tem, kateri je najboljši prenosnik, v veliki meri odločajo naše potrebe. Izbrati moramo pravi prenosnik za delo, ki ga bomo opravljali.

Dell prenosnik je izvrsten za poslovno rabo

Znamka Dell je zelo ugledna v svetu računalništva, predvsem izstopa s svojo ponudbo za poslovne uporabnike. Tako je tudi Dell prenosnik praviloma najbolj primeren za opravljanje kakšnih službenih obveznosti. 

Poslovni prenosnik mora biti dobro pripravljen na razne naloge, tudi na delo na poti in na terenu. Poleg tega imamo še dodatne zahteve, recimo to, da prenosnik lepo izgleda, je kar se da lahek in okreten ter ima dobro baterijo. Vse to lahko prenosniki znamke Dell ponudijo zahtevnim uporabnikom, ki jih zanima ta segment ponudbe.

Pobrskamo lahko po zanimivi in razgibani ponudbi, ki je na https://www.markoshop.si/s/5/prenosniki-dell dostopna vsem kupcem. Ker gre za zmogljive in zanesljive prenosnike, ti računalniki seveda niso namenjeni le poslovni rabi, temveč lahko odgovarjajo še mnogim drugim uporabnikom. Posebej atraktivni so ultralahki prenosniki v manjših dimenzijah, ki prepričajo z naborom izvrstnih komponent in brezhibnim delovanjem, hkrati pa so prav tako praktični in okretni kot tablica. Izvrstna izbira za uporabo na poti in v vseh mogočih okoljih!

Dell prenosnik predstavlja številne prednosti vrhunske tehnologije, saj je to znamka, ki vedno ponuja najboljše. Zanesemo se lahko na izvrstno delovanje in na dobro podporo, kar je za poslovne uporabnike zelo pomembno. To so prenosniki, ki se uvrščajo v višji kakovostni razred, v ponudbi znamke Dell najdemo tudi kakšne prilagojene naprave, recimo mobilne delovne postaje. Imamo pa med izredno zmogljivimi prenosniki še nekaj drugih opcij, izstopa recimo znamka ASUS.

prenosni-racunalnik-naslovna

ASUS ROG s svojo zmogljivostjo prekaša konkurenco

Če ciljamo predvsem na maksimalno zmogljivost in smo za to pripravljeni zanemariti nekatere druge lastnosti naprave, bomo izbrali znamko ASUS, točneje serijo ROG. Ta serija je sicer prilagojena ljubiteljem računalniških iger, ravno ti uporabniki so posebej zahtevni, saj mora naprava poganjati napredno programsko opremo. Za ASUS ROG računalnike je značilna visoka grafična zmogljivost, a tudi druge komponente morajo prispevati svoje k odličnemu delovanju ob poganjanju zahtevnih iger.

Z vidika surove zmogljivosti so prav takšni prenosniki med najbolj prepričljivimi, še posebej, če želimo dobro izkoristiti tudi grafično kartico. Računalniška trgovina Markoshop ima v ponudbi zmogljive igričarske prenosnike, med katerimi serija ASUS ROG vsekakor izstopa, predvsem pa je to zelo uveljavljena znamka, ki je priljubljena tudi med tistimi, ki izbirajo preostale komponente za odlično izkušnjo pri igranju iger. Vrhunsko zmogljivost takšnega računalnika bomo dobro izkoristili, ponujajo pa ti računalniki seveda veliko možnosti za različna opravila, ne le za video igre. Res pa je, da bo treba pristati tudi na nekatere kompromise.

ASUS ROG zahteva kompromis

Zmogljivost računalnika je brezkompromisna, a ravno zato obstajajo nekatere pomanjkljivosti, ki naredijo vrhunske igričarske prenosnike nekoliko manj priljubljene med uporabniki, ki iščejo tudi druge odlike. ASUS ROG prenosnik bo zaradi zmogljive strojne opreme in naprednih hladilnih rešitev relativno težak in glasen pri delovanju, poleg tega so vrhunske komponente tudi precej potratne pri svojem delovanju, kar obremenjuje baterijo. Takšni prenosniki niso nič kaj elegantni in mobilni, najbolj primerni so za tiste, ki bodo napravo uporabljali pretežno v urejenem okolju, kjer imajo na voljo prostorno mizo in električno vtičnico.

Pri igričarskih prenosnikih še kako velja, da je najboljši računalnik tisti, ki najbolje odgovarja na naše potrebe. Vsekakor je lahko tudi ASUS ROG najboljša izbira, sploh za ljubitelje igric, ni pa to prenosnik, ki bi bil primeren za splošno rabo, tudi če ima vse potrebne zmogljivosti.

Med najboljšimi računalniki je tudi Apple prenosnik

Ne moremo naštevati najboljših prenosnikov, ne da bi omenili znamko Apple. Pri nas ta ni zelo uveljavljena, čeprav gre seveda za izredno znano in priljubljeno znamko. Konkurenca ima še vedno primat, sploh na področju prenosnih računalnikov. A tudi Apple prenosnik lahko brez težav dobimo na našem trgu in se tako tudi sami seznanimo z vsemi odlikami, ki jih ima ta naprava.

Za znamko Apple je značilno to, da ima zelo dovršene naprave z neštetimi detajli, ki prispevajo k odlični uporabniški izkušnji. Pričakujemo lahko, da bomo s takšnim računalnikom zelo zadovoljni, ko se nanj privadimo. Ena ovira za mnoge uporabnike je ta, da se je treba seznaniti z novim operacijskim sistemom, kar je lahko problematično za tiste, ki pri delu uporabljajo druge sisteme in ne morejo enostavno preklopiti. Po drugi strani pa se Apple prenosnik odlično povezuje z drugimi Apple napravami in omogoča zelo učinkovito delo, če uspemo to izkoristiti.

V vsakem primeru ima Apple prenosnik še mnoge druge odlike, ki jih bomo spoznavali ob uporabi teh naprav. Prepriča že s splošno kvaliteto in izvrstnim dizajnom. Je zelo primeren kot poslovni prenosnik, navdušuje s številnimi praktičnimi funkcionalnostmi in dolgo avtonomijo baterije. Poleg tega lahko vedno računamo na podporo znamke Apple in storitve njihovih zastopnikov pri nas, čeprav je res, da smo pri teh napravah načeloma nekoliko manj fleksibilni.

Apple prenosnik dobimo v več različnih modelih in konfiguracijah, a izbire je veliko manj kot pri drugih znamkah. Prav tako ne moremo enostavno posegati v računalnik in ga nadgrajevati. Pogosto za Apple naprave velja, da jih je težko vzdrževati in popravljati, takšne storitve so lahko tudi relativno drage.

prenosnik (1)