Categories
Novice

Steklene predelne stene za stanovanje

V sodobnih stanovanjih s pridom uporabljamo nekatere posebne materiale, ki nam zagotavljajo visoko kakovost bivanja, ustvarjajo pa tudi čudovit ambient za mirno in prijetno bivanje. Pomembno vlogo ima pogosto steklo, ki ga na različne načine lahko zelo dobro izkoristimo. Eno možnost ponujajo steklene predelne stene, lahko pa se seveda poslužimo tudi drugih rešitev.

Steklo je vsestransko uporabno in se dejansko uporablja na različne načine v stanovanjih. Najbolj izstopajo seveda okna, ki prav s steklom opravljajo svoje ključne naloge. Prepuščajo naravno svetlobo in odpirajo prostore v okolje. Včasih uporabljamo zasteklitev tudi na vratih, kjer ima steklo tudi očitno dekorativno vlogo. So pa steklene predelne stene še korak dlje na poti proti idealni združitvi visoke estetske vrednosti in odličnega funkcionalnega izkoristka opreme. 

Steklene predelne stene in panoramska okna

Steklene predelne stene imajo veliko površino in prepuščajo svetlobo iz drugih prostorov. Običajno je steklo prozorno in lahko skozi tudi vidimo, ni pa to nujno – površino je možno obdelati, prebarvati ali prekriti, da pogled skozi steklo ni mogoč, medtem ko svetloba še vedno prodira skozi. V vsakem primeru torej izkoristimo prednosti velikih steklenih površin.

Panoramska okna delujejo podobno, le da so namenjena prepuščanju svetlobe iz okolice. Dosežemo zelo posrečen učinek, ki je značilen za velike steklene površine. Sicer pa gre za podoben element in se okna tudi podobno izdelujejo in montirajo kot steklene predelne stene. Če imamo dobrega mojstra, lahko izdelamo zelo posrečene rešitve.

Mojstri za steklene predelne stene

Največji vpliv na končno zadovoljstvo ima lahko prav izbira strokovnjaka, ki bo pripravil steklene predelne stene. Na spletu lahko najdemo uveljavljene mojstre na Marc-interieri.si, kjer je predstavljena tudi ponudba s področja steklenih predelnih sten. Z dobrim mojstrom lahko načrtujemo prilagojene rešitve za domače stanovanje, še pogosteje pa se steklene predelne stene seveda uporabljajo v sodobnih pisarnah in drugih poslovnih prostorih.