Categories
Novice

Pometalci in čistilci za večje površine

Ni nujno, da bo čiščenje zelo zahtevno, verjetno pa bo precej zamudno. Včasih se še rade volje lotimo čiščenja po stanovanju, preden se dela naveličamo in se sprijaznimo z napol opravljenim delom. Še posebej značilen je tak rezultat za večje površine, ki jih ne moremo enostavno čistiti. Treba si bo vzeti kar dosti časa in v delo vložiti tudi veliko truda, sicer ne moremo pričakovati, da bodo površine ostale čiste. 

Večje površine hitro nabirajo umazanijo, predvsem na tleh zakončajo smeti, prah in druga umazanija. Pri čiščenju takšnih površin se zato zelo splača izkoristiti možnosti, ki jih nudi ponudba napredne čistilne opreme. Na voljo so namreč pometalci, ki so kot nalašč prav za ta namen. Izvrstno se obnesejo tako v notranjosti kot na zunanjih površinah, sploh v kombinaciji z drugo opremo, ki pri čiščenju postavi še piko na i našim prizadevanjem. Še več opcij imamo na zunanjih površinah, ki se jih lahko lotimo tudi z nekoliko bolj zmogljivo opremo, ne da bi poškodovali kakšne občutljive materiale.

Obstajajo torej dobre možnosti, s katerimi si lahko precej olajšamo čiščenje večjih površin. Bomo pa gotovo potrebovali primerno opremo, ki je pripravljena za takšen namen. Vsekakor se splača čim prej spoznati opcije, ki močno nadgradijo izkušnjo pri delu na večjih površinah. Morda si mislimo, da pometanje z metlo ni tako zamudno in naporno, a to mnenje bomo takoj spremenili, ko preizkusimo napreden pometalec!

Pometalci so nujni za prijetno izkušnjo pri čiščenju

Celotna izkušnja bo s takšno opremo veliko boljša. Predvsem to velja za redno čiščenje oziroma pometanje velikih površin, ki nam vzame kar veliko časa. Z nekaterimi površinami se srečamo vsak dan, morda pa jih čistimo le enkrat na teden ali še redkeje. V vsakem primeru nam pometalci ponujajo bistveno boljšo izkušnjo.

To so naprave, ki so posebej prilagojene za pometanje večjih površin. Imajo skrbno zasnovane vrtljive metlice, ki dosežejo vsak kotiček in hitro izbezajo smeti tudi iz nedostopnih površin. Predvsem pa takšna naprava sama opravlja večino dela, le zapeljati jo moramo po površini. Večji pometalci omogočajo hitrejše delo, brez težav pometamo večje površine, saj naenkrat pokrivajo večjo širino. Običajno imajo dve metlici, ki zbira smeti, ki jih naprava nato učinkovito posesa.

Pometalci so veliko bolj praktični od ročnega pometanja

Avtomatski pometalci

Imamo še nekatere boljše možnosti, če nas zanima napredna oprema na tem področju. To so avtomatski pometalci, ki so lahko zelo dobra izbira.

Ena možnost, ki je precej dobro znana tudi običajnim domačim uporabnikom, so robotski sesalniki. Ti so za enostavno pometanje večjih površin lahko dobra izbira, če si lahko privoščimo veliko časa in nismo posebej zahtevni. Robotski sesalnik namreč ne deluje zelo hitro, sploh kakšni bolj osnovni modeli dolgo časa križarijo po površini, preden uspejo doseči vsak kotiček.

Zahtevnejši uporabniki bodo bolj pozorni na posebne naprave, ki se uporabljajo prav za avtomatsko čiščenje tal. To so pometalci na motorni pogon, ki jih enostavno vozimo po površini. Takšno opremo opazimo v kakšnih večjih objektih, kjer je treba čiščenje opravljati redno. Pogosti so recimo v šolah, hotelih, bolnišnicah, na letališčih in v podobnih okoljih, kjer si ne moremo predstavljati ročnega čiščenja velikih površin. Seveda so takšni pometalci precej dražji in zahtevnejši za uporabo, a ponujajo neprekosljiv učinek, ki upravičuje investicijo pri profesionalnem čiščenju.

Pometalci za zunanje površine

Tudi zunanje površine moramo učinkovito čistiti, imamo pa pri tem pogosto še nekatere dodatne možnosti, ki jih je pametno izkoristiti. Pometalci so seveda povsem dobro pripravljeni na takšne izzive, včasih pa je pametno premisliti še o alternativah.

Na zunanjih površinah so pometalci lahko nezadostni, potrebujemo še drugo opremo

Na zunanjih površinah se pri čiščenju radi poslužujemo visokotlačnih naprav. Ti čistilci omogočajo zanesljivo odstranjevanje trdovratne umazanije z močnim curkom vode, kar je za odprte zunanje površine lahko idealno. Moramo pa poskrbeti za to, da je visokotlačna pištola res dobro prilagojena temu namenu. Visokotlačni čistilci so namreč bolj primerni za čiščenje posameznih madežev in manjših površin, še posebej kakšnih nedostopnih kotičkov, saj imajo močan curek vode. Za večjo površino curek ni tako primeren, najdemo pa nastavke, ki omogočajo razporeditev vode pod tlakom preko večje površine. Tako nam ustrezna visokotlačna pištola pomaga tudi pri takšnih nalogah, pravzaprav je visokotlačni čistilec lahko idealna izbira za čiščenje dvorišč, garaž, teras, dovozov, parkirišč in drugih zunanjih površin.

Ponudba tovrstne opreme je precej pestra in hitro lahko tako v hobi kot v profesionalnem programu najdemo marsikaj zanimivega. Gotovo bodo prišli na svoj račun tudi zahtevnejši uporabniki, ki delajo na večjih površinah ali pa se srečujejo s trdovratno umazanijo, ki je značilna za zunanje površine. V tem primeru se pometalci pogosto kombinirajo tudi z drugo opremo, spet se izkažejo za idealne visokotlačni čistilci. Gotovo bomo dobili pravo kombinacijo opreme glede na svoje potrebe, zato se splača ponudbo dobro izkoristiti.

Posebej zadovoljni bodo profesionalni uporabniki. V višjem rangu te ponudbe so namreč na voljo izredno prepričljivi pometalci, ki brezhibno opravijo s svojim delom, ne da bi obremenjevali uporabnika. Kot nalašč za zahtevno čiščenje velikih površin!