Categories
Novice

Ne pozabite na servis avtomatskih vrat!

Avtomatska vrata postajajo kar samoumevna oprema za mnoge sodobne poslovne prostore, pojavljajo pa se tudi v običajnih stanovanjih in v drugih objektih, kjer lahko ključne prednosti takšnih vrat dobro izkoristimo. A z avtomatskimi vrati bomo zadovoljni le, če bodo odlično delovala. 

Če se bodo stalno kvarila in bomo imeli z njimi veliko preglavic, je bolje imeti običajna vrata, na katera se lahko vedno zanesemo. Na srečo nam dober servis avtomatskih vrat zagotavlja brezhibno delovanje, tako da bomo s svojimi vrati zelo zadovoljni, če seveda imamo pravega mojstra za vzdrževanje in popravila.

Treba je priznati, da zahtevajo avtomatska vrata pri uporabi in vzdrževanju na dolgi rok precej več dela in skrbi kot običajna vrata. A vseeno to ni velika nevšečnost, saj vzdrževanje praviloma prepustimo strokovnjakom, ki namesto nas opravijo vse potrebno. 

Poleg tega so kvalitetna avtomatska vrata izdelana tako, da pri delovanju ne prenašajo velikih obremenitev, torej imajo dolgo pričakovano življenjsko dobo in lahko delujejo brezhibno tudi brez kakšnih večjih vzdrževalnih posegov. 

Vseeno je pametno imeti zanesljiv servis avtomatskih vrat, ki je vedno pripravljen na posredovanje. Sploh v primeru, da pride do kakšnih težav z delovanjem vrat, želimo imeti odziven servis za hitra popravila.

Avtomatska vrata dobro delujejo le, če redno skrbite za servis avtomatskih vrat

Servis avtomatskih vrat opravljajo izkušeni strokovnjaki

Na koga se zanesti pri vzdrževanju avtomatskih vrat? Pravi naslov so vsekakor strokovnjaki, ki imajo v ponudbi prav te storitve. Običajno so to podjetja, ki se ukvarjajo tudi z izdelavo in montažo avtomatskih vrat, tako da imamo na enem mestu na voljo vse potrebne storitve.

O možnostih vzdrževanja in servisiranja se pozanimamo že ob nakupu oziroma naročilu avtomatskih vrat. Verjetno bo najboljša možnost za servis avtomatskih vrat pogodbeno vzdrževanje, ki vključuje redne preglede in vzdrževalne posege, pa tudi hitri servis v primeru kakšnih težav. 

Takšen dogovor sklenemo že ob naročilu vrat, da se lahko povsem zanesemo na izvajalca del in nimamo dodatnih skrbi na dolgi rok. Dobro bo poskrbljeno za redno vzdrževanje, za nadzor in zagotavljanje brezhibnega delovanja. Za to so predvideni določeni vzdrževalni intervali, seveda pa pogodbeno vzdrževanje vključuje tudi posredovanje v primeru obrabe, poškodb ali okvar.

Hitri servis je pogosto še bolj pomemben, saj imamo v primeru okvar in poškodb velike preglavice. Če avtomatska vrata ne delujejo, bodo našim obiskovalcem v napoto, močno trpi naš ugled, predvsem pa nastaja gneča in nejevolja v naših prostorih. 

Zato je odziven servis avtomatskih vrat ključnega pomena za popolno zadovoljstvo z avtomatskimi vrati – še posebej to velja za sodobna avtomatska vrata, ki imajo številne napredne sisteme in včasih tudi nekatera dodatna tveganja za težave.

Pri kakšnih vratih pomaga servis avtomatskih vrat?

Na izbiro imamo zelo široko paleto različnih avtomatskih vrat. Pravzaprav lahko v to skupino vključimo vsa vrata z električnim pogonom, pogosto pa se isti strokovnjaki ukvarjajo tudi z drugimi sorodnimi vrstami vrat. 

Najbolj značilna so bržkone električna drsna vrata, ki jih pogosto srečujemo v trgovinah in poslovnih prostorih. Poznamo tudi vrtljiva vrata, ki imajo podobne mehanizme. 

Včasih se mojstri lahko lotijo tudi drugih drsnih vrat, ki jih ne poganja električni mehanizem – navsezadnje imamo tudi pri drugih drsnih vratih pogosto enake probleme, recimo zatikanje, škripanje in podobno.

Najbolj kritičen je servis avtomatskih vrat pri vratih, ki morajo v vsakem trenutku res dobro delovati

Zelo pomembno je, da imamo dobrega serviserja za kakšna bolj napredna vrata, ki nam lahko povzročijo dodatne preglavice. Tu mislimo na servis avtomatskih vrat za vrata z naprednimi mehanizmi odpiranja in zapiranja ter odklepanja in zaklepanja. Sodobna avtomatska vrata imajo pogosto dodatke, kot so čitalci kartic in čipov, čitalci prstnih odtisov ter drugi mehanizmi za avtomatsko delovanje. Ti dodatki zahtevajo posebne kompetence pri serviserjih, zato je vedno pametno povprašati o možnostih za vzdrževanje pri mojstrih, ki vrata za nas izdelujejo. 

Servis avtomatskih vrat ni zgolj rešitev v sili

Vidimo torej, da je servis avtomatskih vrat lahko v veliko pomoč pri težavah z vsemi vrstami avtomatskih vrat. Ne glede na to, za kakšna vrata gre in s kakšnimi mehanizmi imamo opravka, vedno obstaja tveganje za okvare in poškodbe, tudi pri normalnem delovanju pa pride do obrabe in težav.

Zato je treba za električna drsna vrata in druga avtomatska vrata zagotoviti pravilno uporabno in redno vzdrževanje. Ne računamo le na to, da bodo mojstri priskočili na pomoč, če se kaj pokvari ali poškoduje. Večino težav lahko preprečimo že vnaprej, preden sploh pride do večjih problemov, predvsem na ta način naslovimo obrabo. 

Drsna in druga premična vrata se pogosto začnejo zatikati ali škripati, kar je znak obrabe. Lahko pride tudi do drugih težav, ki bi jih lahko preprečili z vzdrževanjem. Zato je pomembno, da servis avtomatskih vrat za nas opravlja pogodbeno vzdrževanje s storitvami po ustreznem intervalu. Tako bomo lahko vedno računali na brezhibno delovanje avtomatskih vrat.

Glede na to, da vrata vedno opravljajo zelo pomembno vlogo, sploh v poslovnih objektih, se zanje seveda splača dobro skrbeti. 

Veliko vlogo ima tu servis avtomatskih vrat, ki prevzame najbolj zahtevne in odgovorne naloge, k odličnemu končnemu rezultatu pa pripomoremo še s skrbno uporabo vrat.