Categories
Novice

Kako pomembno je dodatno zdravstveno zavarovanje?

V Sloveniji imamo več vrst zdravstvenega zavarovanja. Osnovno zavarovanje je obvezno, se pa pogosto ureja tako, da nam zanj ni treba posebej skrbeti in ga plačevati. 

Drugače je pri dopolnilnem in dodatnem zavarovanju, to sta prostovoljni opciji, ki ju izberemo in plačujemo sami. Dopolnilno zavarovanje je zelo priporočljivo, saj odpravlja stroške, ki bi jih sicer imeli ob koriščenju storitev iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja. 

Dodatno zavarovanje pa nam prinaša razširjeno kritje in nadstandard. Oboje najdemo pri zavarovalnicah, ki imajo lahko še posebej dobro prilagojeno ponudbo. Odločamo se recimo za Triglav dodatno zavarovanje, če želimo koristiti ponudbo te ugledne zavarovalnice.

Triglav dodatno zavarovanje v primerjavi z drugimi zavarovalnicami

Kakšnih velikih razlik v ponudbi med posameznimi zavarovalnicami ni. Tako nam Triglav dodatno zavarovanje ponuja podobno kritje kot dodatna zavarovanja drugih zavarovalnic, tudi cena je povsem primerljiva, čeprav so možne minimalne razlike. 

Več o ponudbi posameznih zavarovalnic in o razlikah med njimi si preberemo na dopolnilno-zavarovanje.si, kjer je predstavljena tudi ponudba dodatnih zavarovanj zavarovalnice Triglav.

Se pa zavarovalnice lahko razlikujejo po tem, kakšno dodatno ponudbo še imajo. Pogosto se za Triglav dodatno zavarovanje odločimo v paketu z drugimi storitvami, ki pri tej zavarovalnici še posebej izstopajo. Na istem mestu recimo dobimo nezgodno zavarovanje in razne druge opcije, ki so lahko prav tako koristne kot že omenjena zdravstvena zavarovanja. 

Dopolnilno-zavarovanje

Prav tako se lahko zavarovalnice razlikujejo v postopkih, potrebnih za sklenitev zavarovanja, nudijo kakšne posebne ugodnosti, odlično asistenco in podobno. Zato se lahko izkaže, da je pametno skleniti Triglav dodatno zavarovanje ali pa se skrbno odločimo za kakšno drugo zavarovalnico, če prepoznamo posebne prednosti ali kakšne pomanjkljivosti. 

Čeprav na prvi pogled morda ni kakšnih zelo drastičnih razlik, se splača pobrskati po ponudbi in se seznaniti tudi s podrobnostmi, le tako bomo zares zadovoljni s svojim zavarovanjem. Še posebej, če imamo kakšne konkretne skrbi in nameravamo koristiti določene storitve zdravstvenega sistema.

Kaj nam dodatno zavarovanje sploh nudi?

Tisti, ki morda nimajo tako pereče potrebe po dobrem zdravstvenem zavarovanju, verjetno ne bodo takoj pomislili na dodatno zavarovanje. 

To je namreč nadstandard, ki ni vedno potreben – že z osnovnim in dodatnim zavarovanjem dobimo dobro zdravstveno varstvo in lahko koristimo praktično vse storitve zdravstvenega sistema, ki jih potrebujemo za vzdrževanje zdravja. Predvsem smo dobro zavarovani za primer bolezni in poškodb, ko je treba hitro in učinkovito posredovati.

Dodatno zavarovanje je prostovoljno in seveda se zanj ne bo odločil prav vsak. Prav tako ni nujno, da bo vsak uspel dobro izkoristiti vse, kar to zavarovanje ponuja. Najboljše je dodatno zdravstveno zavarovanje za tiste, ki bodo dejansko koristili napredne storitve zdravstvenega sistema in bodo izkoristili nadstandard, ki ga takšno zavarovanje ponuja. 

Pričakujemo lahko boljšo oskrbo in več razpoložljivih storitev, izognemo se visokim stroškom, ki bi jih sicer imeli z nadstandardnimi storitvami in izdelki. Nekatere prednosti, ki jih vključuje dodatno zavarovanje, so zelo prikladne za praktično vsakogar – računamo lahko na hitro asistenco, na telefonski posvet z zdravnikom specialistom, krajše čakalne dobe in boljše izdelke, ki se uporabljajo za zdravljenje. 

Kar nekaj je takšnih malenkosti, ki močno izboljšajo izkušnjo pacienta ob zdravljenju. Poleg tega pomislimo še na finančno nadomestilo za bolnišnične dni in za poškodbe, tudi to je lahko kritično. Obstaja več dobrih razlogov, zakaj se odločiti za dodatno zavarovanje – na spletu lahko pregledamo ponudbo in sklenemo dobro zavarovanje, če prepoznamo pravo vrednost dodatnega zavarovanja.

Na voljo imamo tudi druge oblike zavarovanj, ki se pogosto priporočajo. Izberemo recimo nezgodno in življenjsko zavarovanje, pri potovanju v tujino pa je skoraj nujno tudi turistično zavarovanje za tujino. Že dodatno zavarovanje zahteva premislek, a tu imamo še več drugih možnosti, ki se prav tako lahko izkažejo za zelo priporočljive, čeprav so prostovoljne.